Pembaca Setia

Saturday, May 28, 2011

Minta Maaf Dekat Korang Semua....!!! (Ben Ashaari Perasan Aku...huhu)

Asalammualaikum,

Haha...selamat pagi semua. Huhu...First of all aku nk minta maaf kepada semua yang pernah membaca blog aku menerusi link yang aku post di Facebook. Yela selama ni kan aku letak tajuk yang gempak2 mase aku post link tu. Padahal cerita nye x gempak mne pon. Sekadar nk tarik perhatian korang je. SORRY TAU...!!! Lepas ni aku akn cube memperbaiki kesilapan aku dan akan mencube menjadi sehebat Ben Ashaari.

Topik kedua ku ialah...

Tak Sangka Ben Ashaari Balas Komen Aku Di Entry Nye.

Poyo x entry aku kali ni..? Baru brader tu balas komen kat entry die. Blom die komen entry aku lagi. Kalau betol lah...x tahu aku nk buat ape. Nk canang satu Malaysia ke...?? Haha...maybe lah... Die juga ade memberi nasihat kepada aku supaya jgn hipokrit. Memang la die x tulis sebijik macam ni. Tapi mesej yang cube disampaikan tu aku faham la.

Topik ketiga aku...

Tak Sangka Dia Tengok Blog Aku...

Orang yang aku maksud kan ialah penulis Belog MTT. Aku rase ramai yang kenal die ni. Kepada sesape yang x kenal tuh, die ni anak murid Ben Ashaari. Blog dia pon dah dikenali ramai dalam masa yang boleh dikatakan singkat gak la.

Fuhh...kire blog aku ni sudah mendapat perhatian dari orang ternama la ye...Huhuhu...

p/s: aku  minta maaf ye kawan2 semua...aku akan cube baiki kelemahan aku.... hehe...entry kali ni banyak aku citer pasal TAK SANGKA KAN.

Friday, May 27, 2011

Seorang Blogger Menjadi Gila...!!!

Asalammualaikum,

Aku nk citer kat korang kisah benar ni. Memang best citer die. Dari Semenanjung Malaysia sampai Sabah, Sarawak pon da tahu kisah ni. Kalau korang x tahu lagi. Sila baca.

Seorang Blogger Semakin Gila Berblog...!!!



Haha...x gempak pon citer dye. Huhu... Tajuk ngan pembukaan je macam nk citer pasal blogger da jadi kurang siuman kan. Sebenarnye entry ni aku nk citer kat korang bahawa aku semakin gila berblog dan semakin bersemangat berblog. Aku mendapat semangat dan sumber inspirasi dari seorang blogger yang dikenali sebagai Ben Ashaari. Kompom korang kenal die punye lah.

  

Blog die memang best. Banyak entry pasal tips2 berblog, dan kata2 semangat untuk blogger baru macam aku ni. Memang dapat memberi semangat baru untuk aku. Sebenarnye...aku da mule buat blog ni since Jan 2011 lagi. Aku tengok blog lain yang start buat blog yang lebih kurang ngan tarikh aku, FOLLOWERS diorang ade yang mencecah 2000 dah pun. Aku baru 20 lebih. Ish3 sedih... Kalau la dari dulu lagi aku bersemangat macam ni mesty sekarang orang da knal ngan aku(bukan gile glamour atau traffic ok...). Yela, kate nk jadi macam Ben Ashaari. Huhuhu...

 Terima Kasih Ben Ashaari. Moral: tetap kan hati dan semangat untuk menceburi bidang baru...jangan jadi macam aku ni. Sekarang baru nk mule semangat.

p/s: Hahaha..kene tipu. Apasal..?? X puas haty FOLLOW la...!!! Hahahaha...!!! (gurau je weyh, jangan marah)

Bantu Membantu Sesame Blogger...!!!

Asalammualaikum,

Pekaba korang hari ni..?? Huhu...best...!!! skolah da start cuti. Haha... Mane nak cekau duit ni. Cuti skolah, duit belanja pon cuti la. Macam mne nk top up. Haha...!!! Entry aku adelah berkaitan dengan....

BEN ASHAARI MINTA TOLONG...!!!


Haha...gempak x..?? Cewwah.... Kalau aku cakap pasal Ben Ashaari kepada blogger2 sekalian mesty kenal pnye x..?? Sifu ni.Sebenarnye die mintak korang tolong undi die je. Undi untuk Digi Wwoww Awards. Tolong la die. Support sesama kita. Die cakap kalau die menang nk open table. Haha...orait la kan. Huhuhu...

Kalau korang x percaye sila la ke Entry Ni. Undie die beb. Da ranking ke-4 da ni. Minggu depan nak umum top 3. Cepat2..!!
Kalau nk undi [Klik Sini]

p/s: ok x entry aku untuk brader kite...haha....

Sahabat, Keluarga. Mana Lagi Penting..??

Asalammualaikum,

Pergh, malam ni baru aku dapat pegang laptop. Bz btol laptop ni. Nasib baik x meletop. Haha...Ok la, semalam aku da tulis pasal Erti Sahabat Dan Nilai Nye... So, ari ni aku nak tulis pasal.....

Penting Nya Kawan, Penting Lagi Family...!!!

 Bagi aku kawan ni penting. Tapi ade sesetengah orang fikir plak kawan lagi penting dari keluarga. Betul ke..??

Kawan :-

Penting bila kau dalam kesusahan. Tapi tidak terbabit ngan personal life korang. Situasi: Andai kate korang ade masalah ngan makcik or pakcik korang ke...atau family members yang lain xkan la kawan kau nk tolong kau kan. So, dalam bab ni...kuasa kawan tuh da terbatas.

Keluarga :-

Penting pada bila2 masa. Situasi: Sama macam diatas. Kalau ade masalah ngan pakcik, suruh makcik ayat pakcik balik. Haha... Alahai, nape sampai nk buang keluarga beb. Kalau kao ade masalh ngn BF/GF keluarga pon boleh settle kan. Dalam hal ni, kuasa keluarga x terbatas.

Ha...kan dah nmpak bahawa keluarga mempunyai peranan yang penting dlam kehidupan seharian kiter. Ok la...semalam kan aku cakap kawan tu penting. Ari ni aku nk sambung la entry semalam. Aku takot lak kang adew plak yang buang family ke tepi semata-mate mementingkan kawan.

p/s: perah otak ni...haha...

Wednesday, May 25, 2011

Erti Sahabat Dan Nilai Nye...

Asalammualaikum,

Sebenarnye aku tengah tengok citer Kami ni. Lakonan Allahyarham Sudirman. Nak Meleleh aku tengok citer ni. Aduss...sedih betul la. Uwwwaaa... Ape yang nk ditekan kan dalam citer ni ialah....

Apa Itu Sahabat...Dan Nilai Persahabatan Itu.

Kalau korang baru pertama kali tengok citer ni kompom tersentuh punye la. Aku dah x tahan  dah ni. Hmmmmm....

 

Korang rase kawan tu penting x..?? Pada pendapat aku kawan memang penting. Bukan kawan yang jenis makan kawan tahu. Kawan yang setia la. Dan yang mengenali erti persahabatan itu. Kalau setakat kawan nk mengambil kesempatan diatas kesenangan orang lain, campak kan la. Hari ni aku dapat rasekan sedikit kemanisan persahabatan tu. Macam mane aku dapat rase tu x perlu la aku bagi tahu. Yang penting aku memang seronok dapat kawan macam diorang nih.

Tipu la kalau aku kate aku x pernah sakit hati ngan diorang ni. Tapi ape yang penting dalam persahabatan ni ialah...FORGIVE AND FORGET. Yup...betul tu. Lupakan yang pahit. Kenang kan kan yang manis. Tapi kalau da melebih tu agak2 la kan. Haha...Ape2 pon korang memang kawan aku yang terbaik....!!!

NAZ,APIS,MUS,RIDZ,JOE,IKMAL,KEMPENG,-kawan2 aku yang best...!!!

p/s: sahabat forever...!!!

Agung Kan La KeMelayuan Kau Tu...!!

Asalammualaikum,

Fuuhh, x sabar rasenye nk tunggu sampai ari Sabtu ni. Final battle of the band. Tapi aku adew dengar citer yang x sedap la plak. Cikgu aku x nk hantar band kami ke sana. Sebab die kate hadiah nye x lumayan. So, topik pertama...

Jangan La Tamak Ye...

Bukan aku nak kate cikgu aku ni tamak. Aku rase dia nak yang terbaik untuk kami semua. Tapi aku dan 2,3 orang kawan lagi da sepakat nk pergi jugak ke Battle Of  The Bands tuh. Yela, hadiah tu x penting sangat. Yang penting pengalaman tu. Mne la tahu kan lepas ni ade byk plak job untuk kami. Haha... Belum ape2 da mimpi macam2 kan. Ni la die...aduhh...

Topik kedua aku lagi besar dari topik pertama aku....

Kalau Melayu buat care Melayu...

Entry ni susulan dari entry Rock Atau Blackmetal...??. Aku bukannye nk marah korang dengar lagu2 dari Barat atau mane2 sajalah. Pasal aku pon layan gak n follow secare kencang Muzik luar ni. Cuma jangan la abaikan ciri2 identiti kite sebagai seorang orang Melayu. Sampai member tanye lagu Melayu n artis melayu pon x kenal, tu dah kire parah la tuh. Korang penah x cube mendengar lagu2 seperti keroncong dan sebagainye..?? Aku pon kurang minat lagu2 slow ni. Tapi kalau lagu Greenday ke Avanged Sevenfold ke aku layan la. Cume aku x nk lupakan je muzik yang pernah menjadi igauan ibubapa kite satu masa dulu. Korang fikir la ye. Kalau korang fanatik sangat kat lagu omputih tu, diorang akan fanatik balik ke kat lagu2 melayu sama macam mana korang buat kat lagu diorang...?? X kan.....

Ape2 hal.... Vote aku kat sini. klik LIKE je...

Undian Untuk Battle Of The Bands....!!!

p/s: entry aku yang paling panjang aku rase ni....x puas haty..?? FOLLOW la...haha....

Monday, May 23, 2011

Rock Atau Blackmetal...??

Asalammualaikum,

Pertama sekali aku nak ucap kan terima kasih lah kepada sesiapa yang sudi mem"FOLLOW" blog aku. Tidak dilupakan juga kepada yang sudi membaca. Aku paham korang just terlupa nak follow je kan. Hehe... Kalau rase ade mase nk klik button FOLLOW tu klik la ye. Ok...jom masok ke tajuk utama aku malam ni.

Rock Ke Black Metal Lagu Ni..??

Korang tahu x ape pebezaan di antara ROCK dengan BLACK METAL..?? Aku pon x tahu banyak pasal perbezaan ni. Tapi aku nk luah kan jugak pendapat aku kepada mereka yang rase muzik Rock dengan Black Metal tu same.

Muzik Rock..!!

Muzik nya kalau di dengar memang keras dan fast. Bak kate orang bleyh hayun kepala la (head banging). Tapi kite tengok la lirik nya plak. Lirik nye kebanyakan berkisarkan kehidupan. Ade juga yang bersifat ketuhanan. Macam lagu "Seruan" nyanyian "Lefthanded" kan bersifat ketuhanan tu. Tapi masih lagi rock. Yeah yeah..!!

Muzik Black Metal...??

Ape yang aku tahu pasal Blackmetal ni lagu die memang SESAT 100%. Lagu die hampir sama dengan dengan rock. Fast dan keras. Tapi cube korang tengok lirik die. Pehh.. Memang x tahu nk kate ape la. Aku saran kan korang jangan lah dengar lagu2 mcm ni. Memang boleh menyesatkan....!!!

p/s: kesimpulan nye..nk berdakwah x semetinya kene bernasyid, dan nk goyang kepala x semetinye kene dengar lagu sesat...haha..macam x dew kene mengena je...

Entry Untuk Perempuan Plak...

Asalammualaikum,

Ape khabar awek2 semua. Sehat..?? Law x sehat boleh jumpe doktor cinte disini. Ecceh. Poyo btol la mamat ni. Hehehe.. Ok la korang sume mesty marah kan pasal entry hari tu. Yela aku cakap lelaki bleyh kapel ramai2. Heheh.. Sory la, aku ni lelaki. Mesty backup lelaki kan. Tapi apa2 pon aku tetap sokong kaum wanita.

Wanita Hendaklah...

Andai kate la pakwe korang nnty kapel lebh dari satu. Mungkin sebab die ikut nasihat aku. Hehe.. Bagi aku kire ok la kan. Sebab die bace blog aku. Haha.. Bagi korang plak payah la. Korang kene la bersabar. Cuba ubah ape yang korang rase die x suke. Paling senang la. Tanye depan2. Bagi aku(seorang lelaki budiman) aku akan berterus terang dengan awek aku. Yelah, untuk mendapat kan keserasian dalam perhubungan.

Padan Muke Korang....

Ha... Kan aku dah kate. Kapel tuh x penting. Tapi kalau da ade calon yang sesuai. Jangan tunggu lame2. Tapi, kalau dah jadi macam ni..sendiri tanggung la. Hahaha... Bukan nk gelak kan korang. Tapi just nk bagi peringatan.

p/s: x byk kan idea aku untuk perempuan...hehe...sorry...

Sunday, May 22, 2011

Segar Badan Aku...!!!

Asalammualaikum,

Selamat pagi semua... Mulakan hari anda dengan ceria. Haha...gempak kan ayat aku. Eccehh..Perasan kowt...

Fuhh... Segar badan aku. Yela mane x nye satu hari aku tido. Haha.. 

Nk dijadikan cerita semalam aku pergi audition untuk Hari Himpunan Sejuta Belia Malaysia. Memang penat gila la. Orang x ramai tapi yang buat penat nye aku kene angkut barang2, jamm dari pukul 1 sampai la pukul 4. Korang bayang kan la. Tapi puas la sebab kitorang dapat masok final. Huhuhuhu....  Aku sampai rumah dalam pukul 6 macam tu la. Balik aku makan n terus tido. Hahaha. Sampai sekarang baru bangon...

Walau apa pun korang tetap kene undi aku di Facebook. Entry akan datang aku akan bagi link n care2 untuk mengundi ye. Sayang korang. EEEEWWWW.... haha

p/s: sarapan dulu....

Saturday, May 21, 2011

Baik Kapel Ramai-Ramai....

Asalammualaikum,

Pekaba sume..?? Awek korang sehad..? Haha... Ala jgn marah.. sje je tnye..bukan bleyh try pon. Haha.. Entry aku kali ni aku nk citer sket pasal kapel. Kalau dulu aku penah citer bahawa kapel tuh x penting kan. Sekarang aku nk bagi tahu kalau da buat bende x penting tuh, biar habis-habisan. Bak kate pepatah...

Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal ketiak. Alang-alang ketiak tu busuk, biar la bau pekasam kan.

So... Ape yang cube aku ketengah kan dalam entry kali ini ialah...
(Ayat parlimen tu..)

Baik Kapel Lebih Dari Satu. Senang Nak Pilih.

Haha... Macam perli je kan ayat nye. Tapi betol beb ape yang aku pikir ni. (Aku rase la). Haha... Camni lah, kalau korang kapel lebih dari satu senang sket korang nk menilai yang mne lagi baik n sesuai nk dijadikan teman hidup. Heheh... Macam eksperimen la katekan.

Awek A: Kuat Makan
Awek B: Kuat Berleter
Awek C: Kuat Mengongkong
Awek D: Sempoi Je

So, korang nk pilih yang mne...?? Mesty pilih yang D kan. X tahu la aku kalau adew yang pilih A kan. Jangan nk gelak ok. Pilihan tu x salah. Sebab, kalau die kuat makan mesty pandai masak punye. So, perut korang jugak la yang senang. Haha...

Aku baru 17 tahun k... Ape yang aku tulis ni hanye lah pendapat dari seorang remaja bawah umur je... Tapi walau ape pon yang korang buat. Bende pertama yang kene ingat ialah.. Pandai Cover Line... Hehe.. Kalau kantoi... Sume awek kau lari.. Melepas beb...

p/s: Kalau adew bantahan...komen la ye...

Friday, May 20, 2011

Aku Belia Malaysia...!!!

Asalammualaikum,

Aku nk bagitahu korang yang aku akan ke Himpunan Sejuta Belia esok...!!! Haha... Cikgu aku ajak aku ngan band members aku untuk masok Battle Of The Band yang telah dianjurkan oleh Himpunan Sejuta Belia ni. Aku malas nak citer lebih2 pasal personal life aku. Kang korang x nk baca blog aku ni. Hehe... So, aku nak citer pasal...

Penting Kan Diri Sendiri Kenapa...??!!!

Kalau nk diikut kan minggu lepas lagi kitorang da sepatutnye daftar n pegi ke Hari Belia Negara ni. Tapi disebabkan adew hasad dengki yang berlaku. Jadi lah macam ni. Citer nye macam ni...

Minggu lepas cikgu aku hantar kawan aku untuk audition karaoke. Terjumpa la seorang cikgu dari sekolah ni. Cikgu aku terkejut la sebab die datang bawak band. Bile cikgu aku tanye kenapa x bagi tahu adew Battle Of The Band, die jawab ala kadar je. Die bagitahu ade pertandingan karaoke je. Pastu tergesa-gesa nak balik. Nampak sangat sengaja x nk bagitahu. Takut la tuh...Hahaha...

Diatas budi bicara cikgu aku, dapat la kitorang pergi audition tu esok. Wat hal betu lah. Kan da susah urus setia tu. Aduhhh.. Ni la die. Penting kan diri sendiri. Ape dapat?? Kan elok kalau kita bersaing secara sihat.

   

p/s: x personal kan citer aku...?? sangat... anyway jumpe kat sane esok..!!

Thursday, May 19, 2011

Kalau Rasa Belia, Bacalah...!!!

Asalammualaikum,

Aku ade informasi sikit nak kongsi ni. Khas buat semua belia di Malaysia.



Bagus betol lah kan. X dew la belia-belia ni nak buat bende x tentu hala. Tapi satu hari je la. Lepas tuh...?? X tentu hala balik. Jangan la macam tu. Kuat kan pegangan di hati. Ingat kita ni orang Melayu ade adat kita. Cewwahh...Haha... Ok la... Aku akan ulas lagi pasal bab ni. Sekarang, da mengantuk.

p/s: jom pergi sama2...jumpe kat sane...

Perbezaan Emosi...

Asalammualaikum,

Macam mane aku boleh buat entry ni adalah sebab aku ternampak status FB member aku. Pika Rockamocha. Member klas aku lah weyh. Status nye berbunyi begini...

"tak tahu beza antara sombong dengan badmood , antara

peramah dengan gedik ? sekolah kan ? sia-2 je . benda

senang pun bingal lagi kan kau nie ? whattheheck ."




Ha...?? X dew bunyi..? Memang lah ini blog bukan nye radio... Haha.. Masih lagi bergurau.. So, korang tahu ke ape beza nye..?? Ntah la aku payah nk terang kan. Tapi aku adew pandangan aku sendiri.




Perbezaan Antara Sombong Dengan Badmood.




Kalau orang itu sombong kiter tegur die buat derk je. X kira la bape kali kite tegor sekali pon die tetap lagi dengan emosi yang sama. Tapi kalau orang tuh badmood... Bersabar lah. Habis time die badmood dye layan lah kite balik.


Perbezaan Antara Peramah Dengan Gedik.




Kalau orang itu peramah die xde la sombong ngan kite..haha.. Entah la. X tahu nk kate ape. Sebenarnye orang peramah ni pon mesty adew point baru die nk berborak. Baru nk klua kan suara yang die yang lunak tuh. Lunak lah sangat. Tapi... kalau da gedik, ape pon x bleyh. Orang dok citer pasal homework, die sebok bukak citer mekap. Orang citer pasal movie malam tadi, die sebok bandingkan "antara die dengan pelakon citer tuh sape lagi lawa". Ha...gedik lah tuh. Fuhh...panjang aku citer pasal gedik nih. Gedik btol la.


Ok la.Ini pandangan aku. Pandangan korang macam mane plak..??




p/s: aku peramah bukan gedik ye.. ade ape2 pandangan tinggal kan komen ye...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daily Calendar