Pembaca Setia

Saturday, April 30, 2011

Khas Untuk Remaja...!!!!

Ok...korang sume perasan x yang blog aku ade perubahan sikit....haha..kepada yang selalu tengok blog ni mungkin perasan la kan... Bukannye ape la...aku cme nk melengkapkan n mencantikan lagi blog ni je...kalau x cantik kang korang x nk baca la plak...kalao korang tengok kat tepi blah kanan korang akan nmpk ada satu ruang untuk korang bertanya soalan kepada aku...so jgn malu2 nak tnye... Ini mempermudah kan aku mengetahui siapa telah membaca dan mengambil berat psal blog aku...

Da abis review pasal blog aku...sekarang kita ke topik utama kita...

Cara Menghilang Kan Jerawat....!!!

Aku seorang remaja...so...aku paham sangat lah masalah remaja ni...masalah utama kita ialah... Jerawat...kat sini aku ade beberapa tips untuk korang...


Petua 1 : Ambil sedikit asam jawa dan beberapa inci kunyit hidup . Tumbuk kunyit itu dan campurkan dengan asam jawa dan sedikit air . Setelah campuran itu sebati, sapu ratakan ke seluruh muka anda . Biarkan kira-kira 20 minit . Kemudian ketika anda mandi , basuhlah dengan bersih . Jika selalu diamalkan , muka anda akan sukar ditumbuhi jerawat dan kulit menjadi lebih halus .
Petua 2 : Campurkan air limau nipis dengan satu sudu minyak masak . Sebelum tidur , sapukan campuran tadi ke seluruh muka anda. Sekiranya anda merasa pedih , itu hanya sementara . Esoknya , ambil beberapa keping asam gelugur (asam keping) dan rendam dalam air panas . Setelah sejuk atau suam , basuhlah muka anda dengan air itu . Ambil asam dan gosokkan ke seluruh muka anda . Kuatkan gosokan anda pada tempat -tempat yang berparut. Bairkan beberapa minit , kemudian basuh dengan air biasa. InsyaAllah , muka anda akan menjadi licin dan bersih.
Petua 3 : Campur bedak sejuk dengan garam dan air asam jawa. Selawat pada Nabi 3 kali. Sapukan di muka dan di tempat jerawat. InsyaAllah, jerawat akan beransur hilang.
Petua 4 : Hilangkan jerawat dengan sebungkus daun teh (masih hijau). Didihkan kemudian lekatkan ke jerawat.
Petua 5 : Bersihkan muka. Kemudian cuci dengan air kelapa tua. Biarkan ia kering sendiri. Bilas dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu.
Petua 6 : Sejukkan sedikit kanji nasi. Sapukan pada jerawat dan biarkan ia kering di muka. Cuci dengan air suam. Amalkan setiap hari sehingga jerawat berkurangan.
Petua 7 : Basuh muka dengan air basuhan beras. Setelah kering cuci dengan air bersih. Amalkan selalu.
Petua 8 : Campurkan putih telur (ayam lampung) bersama satu sudu tepung jagung dan minyak zaitun. Gaul rata dan kemudian sapukan ke seluruh muka. Biarkan sehingga kering dan kemudian bilas dengan air suam. Ia elok untuk kulit bermasalah dan boleh membantu mengatasi jerawat. Amalkan 2 kali seminggu.
Petua 9 : Sapukan sedikit larutan tepung kanji bercampur air di sekeliling jerawat yang timbul. InsyaAllah ia akan membantutkan pertumbuhan jerawat tanpa sebarang parut.

Tips ni terpulang la kepada korang nk pakai ke x...aku petik petua ni dari...Lubuk Petua Warisan...
Kalau X Percaye Klik Link Ini :-Lubuk Petua Warisan

Disamping itu aku nk tinggal kan korang dengan sebuah lagu...siap ngan lirik lagi...

Adioss....

Friday, April 29, 2011

Lagu Hari Ini...!!! (Sedih)

Asalamualaikum Kepada Semua....

First sekali..saye nak berterima kaseh kepada yang sudi membaca blog saya...walaupon x seberapa kan.... Tekejot jugak tengok Total Pageviews Saye melonjak kan...spe x terkejot dari 58 teros naik 78.

Ok lah..entry saye kali ni berkaitan dengan Ha...!!! Lagu Kita Ke Ni..?? 
Bukan ape la kan...mesti korang sume plik...ape la budak ni nk tulis...ok...
cube korang beza kan lagu Melayu sekarang dengan lagu Indonesia sekarang... Macam x leyh nk lawan kan...X De la...bile aq dgr lagu Indonesia lirik dye ngan susunan lagu nye memang best....siap ngan solo gitar yang agak susah untuk ditiru(aq ckp cmni sbb aq maen gitar so...aq tahu la). Tapi ble aku dgr lagu Melayu plak simple je..bak kate orang maen Tangkap Muat je.... Aq bukan nak kate yang lagu Melayu ni x bagos cume kite kene mantapkan lagi lagu kita supaya dapat bersaing dengan lagu dari negara jiran... Aq tengok lagu2 kita macam nk tiru lagu2 dari barat je...macam....ntah la x tahu nk kate ape... Aq nk bagi contoh la k....
Korang pnh dgr nme penynyi ni x..?? Apit nme nye...



Aq dgr lagu-lagu bye memang best...dari segi lirik...susunan...siap ngan solo gitar yang boleh dikatakan cool la...lagu dye memang UmmphhHH ...
Antara lagu dye yang top ialah...

1-Luahan Hati
2-Dilamun Rindu
3-Tak Ku Sangka Tak Ku Duga
4-Tiada Guna
5-Sepi Memelukmu

So...Korang fikir la sendiri ye...ini cume pandangan aku jea..bile semua pendengar muzik di Malaysia ni bfikir macam ni aq rase baru la komposer2 kat Malaysia ni nk memantapkan lagi lagu2 kite...betol x..?? Apa-apa pon aku memang sokong lagu2 dari negara kita, Malaysia...aq x nk pengaruh dari luar mempengaruhi minda muzik aku ni...cewwah...haha...

Setatkat ini sajalah ye...adew apew masalh...pandangan...atau komen sila ke  Facebook Page Aku:-Jay Bunkers


Saturday, April 16, 2011

Hiburan Minggu Ini....!!!

Aku adew beberape teka-teki untok korang...!!! Kalau korang tahu jawapanye...sila hantar kan ke.....

Facebook Page Akuh...!!!:-Jay Bunkers

1- Adew satu barang ni...ciri2 nye...Orang yang mencipta x boleh gune...Orang yg membeli pon x leyh gune...Tapi org yang gune lak x tahu pon dye tgh gune bende tuh.... Ape Jawapannya..??

2- Adew satu buah ni... Kite selalu tengok sume buah kat dunia ni masak nye kebawah...tapi adew satu buah yang masak nya ke atas.... Buah Ape Kah Itu....

3- Yang terakhir...Bende ape bile diikat die sebok nk berjalan...bile di buka ikatan x nk plak berjalan...Ha..Bende Ape Tuh..??

So... Klau korang pandai sagt ape jawapanye... Byk hadiah menarik mennti korang nih...jawab taw...!!!!

Friday, April 8, 2011

Gempak...!!!!

Korang sume nk taw x..?? Mizz Nina dipilih untuk membuat pembukaan di konsert Justin Bieber....yg bakal datang ke Malaysia pada 21 April...pada jam 8:30pm...bertempat di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur...



Sesiapa Yang Berminat Boleh Dapatkan Tiket Di :-DI SINI


Ape2 hal jom layan vid nie....





Thursday, April 7, 2011

Story Baru

Nie ade story baru... tapi kali ni aku nk cte psal dunia hiburan di internet.... korang pnh dgr pasal vlog x..??law nk taw vlog tuh macam blog gak la...tapi ia di update mgguna kan video.. aq adew la follow sket pasal vlog nih...tapi x de la mndalm sgt...yg akuh tahu adew la beberape yg best....


Vloger Pertama-maccaboyz91
Die ni klaka la jugak umo dye baru 17...sebaye la ngan akuh...law ase2 nk layan kepale korang tuh usha la...



Vloger Kedua-mat luthfi
Die ni orang utara aku rase...dari slank dye ckp pon akuh taw...dye ni lawak la gak kan..n yang penting dye pnye vlog adew mesej yang ingin di sampai kan... cool



Vloger Ketiga-Anwar Hadi
Die boring sket tapi mesej die memang mendalam...ramai yang membandingkan macca ngan dye...adew yang suroh macca buat video macam dye la...korang nilai la sendiri....



Ape yg penting dalam hal vlog dan blog ni ade lah isi yang nk di sampaikan...jgn la nk pikir pasal publisiti je...pikir jugak pasal org lain n sensitiviti kaum...huhu..macam ahli parlimen la plak... ape2 hal...layan la sendiri n nilai la sendiri k....



Isu Kedua-Lagu Inggeris Orang Malaysia....!!!

  • Move It – The Hitman feat Babs

  • Rocket – Yuna

  • Dis Joint – Jin Hackman

  • Face in The Crowd – Car Crash Hearts

  • Fantastic Adventure – Law Feat Liyana


  • Korang try la dengar lgu2 ni...support la artis Malaysia...kalau kite x dgr sape lgi nk dgr ye x..??
    Ok tuh jea... BUBYE...

    Monday, April 4, 2011

    American Top5

    Lagu2 Omputih... Aq Cadangkan Untok Korang....!!!!!!!!

    No. 1 Katy Perry feat.Kanye West- E.T
    No. 2 Rihanna- S&M
    No. 3 Cee L0 Green- F**k You(Forget You)
    No. 4 Lady Gaga- Born This Way
    No. 5 The Black Eyed Peas- Just Can't Get Enough
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Daily Calendar